rutanen1965

Android-ohjelmoinnin aloittaminen

  • "Android Studio"- kehitysympäristö
    "Android Studio"- kehitysympäristö

 

Android-ohjelmointi on hauska ja vieläpä täysin ilmainen harrastus.

Niin, hämmästyttävää kyllä, Android-koodaus on todellakin täysin ilmainen harrastus, sillä Android-kehitysympäristö "Android Studio" on vapaasti ladattavissa Googlen Android- sivustolta (http://developer.android.com/develop/index.html).


Asennus

Asenna ensin koneellesi Java kehitysympäristö JDK7 osoitteesta: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index-jsp-138363.... Ja asenna vasta sen jälkeen Android Studio.

Seuraavaksi päivitä Android-kirjastot SDK-managerin avulla: http://developer.android.com/tools/help/sdk-manager.html. Ilmeisesti on aina järkevintä käyttää viimeisintä kirjastoversiota, joka on tällähetkellä v6.0.

Aktivoi sitten Android-puhelimesi USB-debuggaus: Mene asetuksiin ja siellä "About Phone/Tablet"- valikkoon ja näpyttele "Build number"-kohtaa seitsemän kertaa, jolloin "Developer options"- valikko aktivoituu asetusten päävalikossa. Siirry sitten "Developer options" valikkoon ja aktivoi kohta "USB-debugging".

Kännykän kytkemiseen tietokoneeseen tarvitset "mikroUSB-USB"- kaapelin, sellaisen saat vaikka Clas Ohlssonilta. Ubuntussa ei vaadita erillistä USB-ajuria, mutta Windowsissa sellainen pitää asentaa: http://developer.android.com/tools/extras/oem-usb.html.


Käyttäminen

Katso ensin Youtubesta, jokin suosituista "Android Studio"- tutoriaalieista. Ja tee sitten developer sivustolta ensimmäinen harjoitus: http://developer.android.com/training/index.html.

Ennustava tekstinsyöttö toimii Android Studiossa vallan loistavasti ja minimoi kaiken turhan näpyttelyn: "Ctrl+Space"- yhdistelmällä saat tekstinsyöttövalikon esiin, kun olet kirjoittamassa muuttujan tai funktion nimeä. Komennot (if,for, switch jne.) täydentyvät "Ctrl+Shift+Space"- yhdistelmällä.

Kaikki näppäinkomennot löytyvät kätevänä pdf-tulosteena: https://www.jetbrains.com/idea/help/keymap-reference.html.


Opiskelu

Lisää harjoitteita voi tehdä vaikka Vogellan Android-sivuilta: http://www.vogella.com/tutorials/android.html.

Kaikenlainen koodausapu löytyy tunnetusti sivustolta: stackoverflow.com.

Jokin suosittu Android-kirjakin voi myös olla paikallaan. Katso esim. http://www.amazon.com/Android-Programming-Nerd-Ranch-Guide/dp/0134171454...

 

Tässäpä siis ilmaista, mukavaa ja hyödyllistäkin iltapuhdetta pitkien talvi-iltojen iloksi!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Sopinee parhaiten kombinaatiolle isovanhemmat/lastenlapset? Idea hyvä mutta vaatii aikaa, innostusta ja sitoutumista.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Ohjelmoinnin alkeet olisi hyvä olla jo entuudestaan hallussa.

Lapset/nuoret kyllä oppii nopeasti, asennuksessa voi tarvita jonkun kokeneemman apua. Parempi harrastus heille kuitenkin kuin pelkkä pelaaminen.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa